AFSPRAAK MAKEN

Podologie Céline - Gent 

Medisch Huis De Nieuwe Dokken 

Kompasplein 6

9000 GENT


Afspraak maken bij voorkeur via de online agenda. 

Afspraak annuleren kan enkel telefonisch of via mail.  VEELGESTELDE VRAGEN

WAT NEEM IK MEE NAAR EEN BIOMECHANISCH ONDERZOEK MET GANGANALYSE?


  • Identiteitskaart
  • Short 
  • Dagelijkse schoenen + specifieke sportschoenen
  • Doorverwijsbrief of voorschrift (indien van toepassing) 
  • Verslagen medische beeldvorming (indien van toepassing) 

WAT ZIJN DE BETAALMOGELIJKHEDEN IN DE PRAKTIJK?


In de praktijk is er geen bancontact. Er kan wel cash of mobiel betaald worden via Payconic of Mobile Pay in eigen banking app.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN PODOLOGISCHE ZOLEN EN ORTHOPEDISCHE STEUNZOLEN?


Voor steunzolen wordt een orthopedisch chirurg geraadpleegd die de voetstand nagaat. Op basis hiervan wordt de steunzool gemaakt, een zool die de voet ondersteunt. Vaak wordt daar geen dynamische analyse aan gekoppeld. Bij een erkend podoloog gebeurt dit wel. Er wordt een biomechanisch onderzoek uitgevoerd met hoekmetingen zowel ter hoogte van de voet en enkel als ter hoogte van de knie, heup en rug. Daarna voert de podoloog een ganganalyse uit en wordt gekeken wat er precies gebeurt tijdens het stappen en/of lopen. Het statische én het dynamisch aspect worden dus in rekening gebracht. Zo kan de podologische zool gaan corrigeren waar nodig. De podoloog overloopt na het onderzoek samen met de patiënt de resultaten. De hulpvraag van de patiënt staat steeds centraal.


Een ander verschil is de afname van de voetafdruk. Het maken van steunzolen gebeurt op basis van een 2D-afdruk terwijl er bij

Podologie Céline Lamacq een 3D-scan genomen wordt om de unieke zolen te vervaardigen. 

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN PODOLOOG EN EEN PEDICURE?


Een podoloog mag niet verward worden met een pedicure of voetverzorger. Een pedicure of voetverzorger is opgeleid om de hygiënische voetverzorging zoals het knippen van nagels en verwijderen van eelt uit te voeren. De aanpak van de podoloog gaat verder om problemen op te lossen en complicaties te voorkomen. Een podoloog gaat op zoek naar oplossingen op lange termijn.

IS ER TERUGBETALING VAN DE MUTUALITEIT?


Riziv-terugbetaling

  • Twee keer per kalenderjaar voor diabetespatiënten (type 2) met een voortraject, zorgtraject of diabetesconventie. Hiervoor is een voorschrift van de arts nodig. 


Podologische zolen 

  • NIEUW VANAF JANUARI 2022: Partena en Onafhankelijk ZIekenfonds vormen vanaf januari 2022 samen Helan. Helan betaalt jaarlijks €50 terug per paar zolen. Een voorschrift van de arts is niet nodig.
  • De Liberale mutualiteit (PLUS) betaalt elke twee jaar €30 terug per paar zolen. Hierbij is een voorschrift van de arts nodig.


Sommige mutualiteiten bieden ook een kleine terugbetaling voor podologische voetverzorging bij 65-plussers met een maximum aantal sessies per jaar. Vraag meer info aan de podoloog of ziekenfonds.

ONZE PARTNERS